متن کامل خبر


 
مراسم نکوداشت حجت الاسلام و المسلمین احمد احمدی

خلاصه خبر: مراسم نکوداشت حجت الاسلام و المسلمین احمد احمدی، نخستین رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس روز یکشنبه 14 آذرماه 1395 در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

با حضور اساتید برجسته علوم انسانی

نكوداشت يك عمر تلاش علمي و اجرايي حجت الاسلام دكتر احمد احمدي

نخستین رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس

مراسم نکوداشت حجت الاسلام و المسلمین احمد احمدی، نخستین رئیس دانشکده علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس روز یکشنبه 14 آذرماه 1395 در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، دکترحبیب زاده دبیرعلمی همایش گفت: زمانی که تصمیم به برگزاری این مراسم گرفتیم متوجه شدیم که سازمان‌ها و نهادهای دیگری مثل موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه و کتابخانه ملی نیز قصد داشتند چنین مراسمی را برگزار کنند لذا با هماهنگی‌های همه برنامه‌ها در قالب یک همایش برنامه‌ریزی شد.

پس از سخنان دکتر حبیب زاده، پیام تصویری، آیت‌الله‌العظمي جوادی آملی به این همایش منتشر شد.
آیت‌الله‌العظمي جوادی آملی در این پیام گفتند: جناب آیت الله احمدی جزو شخصیت‌های جامعی هستند که خدمات ارزنده ای هم در حوزه و هم در دانشگاه داشتند. شخصیت ایشان نمونه بارز وحدت حوزه و دانشگاه است. در اسلام آمده است: اگر کسی موحد شد و به قلعه توحید رفت هیچ گاه از او یک شر مطلق سر نمی زند. موحدها یا خیرشان محض است یا مقید و محدود ولی شر محض ندارند.
ايشان افزودند: کسی که موحد و ولایت مدار است اگر کار خیری انجام دهد هم حُسن فاعلی دارد هم حُسن فعلی و اگر گناه هم بکند گناه او شر مطلق نیست. دکتر احمدی هم جزو موحدینی هستند که مردم را از شر محدود بازمی دارند و به خیر مطلق وارد می کنند. ایشان به سمت حق، خیر و عدل حرکت کردند و این سه هم به سمت خودشان برگشتند.

نکوداشت اخلاق، معرفت و فضیلت
سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اظهار خوشحالی از حضور در این مراسم گفت: پیش از آنکه دکتر احمدی نیاز به این نکوداشت داشته باشد، ما نیاز داریم تا یک بار دیگر سرمایه‌های خود را شناخته و به دیگران معرفی کنیم. آیت‌الله احمدی در دو سنگر دانشگاه و فقاهت چشمه جوشانی برای سیراب کردن نسل تشنه است و مراسم نکوداشت از ایشان، نکوداشت اخلاق، معرفت و فضیلت است.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرهیز از افراط و تفریط، اخلاق‌گرایی، انسان‌گرایی و بیان مواضع در هر شرایط بدون ملاحظات جانبی از دیگر ویژگی‌های آیت‌الله احمدی است.
در ادامه این مراسم دکتر محسن محمدزاده، معاون دانشگاه تربیت مدرس هم با تقدیر از مجاهدت‌های علمی این عالم خدوم، گفت: استاد احمدی عقل‌گرایِ دین مدار و از مصادیق بارز وحدت و همکاری حوزه و دانشگاه است. کسی که در راه دین و دانش با عبور از میدان گفتار، در عرصه عمل به خوبی درخشید.وی با بیان اینکه استاد احمدی نقش مهمی در توسعه دانش علوم انسانی داشت، اظهار داشت: یکی از فعالیت‌های ماندگار و بی‌بدیل ایشان در سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها «سمت» انتشار بیش از ۲۰۰۰عنوان کتاب در حوزه علوم انسانی بود.

دکتر عبدالحسین خسروپناه، رئیس موسسه پژوهشی حکمت هم گفت: استاد احمدی علاوه براینکه خدمات زیادی در حوزه فلسفه انجام دادند، این علم را به عرصه عمل کشاندند به بیان دیگر ایشان یک فیلسوف فکر و عمل است. عمل از این جهت که در کارنامه خود تاسیس سازمات سمت و دانشگاه تربیت مدرس را دارند. ضمنا آثار منتشر شده در سازمان سمت در سه بخش بهینه سازی، بومی سازی و اسلامی سازی تاثیر مثبتی داشته است.

سخنان آیت الله محقق داماد
آیت‌الله مصطفی محقق داماد در این مراسم با اشاره به اینکه بیش از نیم قرن است که افتخار آشنایی با حجت‌الاسلام احمدی را دارد گفت: من طی این مدت تاکنون از ایشان حتی یک ترک اولی ندیده‌ام. حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی روحانی‌ای است که علاوه بر اینکه متخصص الهیات است، استاد دانشگاه تهران نیز هست و کوله‌باری از تجربه فرهنگی دارد.
دکتر محقق داماد افزود:حجت‌الاسلام احمدی در تصحیح تفسیر المیزان نقش اساسی داشته و بسیار به علامه طباطبایی خدمت کرده است. خاطرم هست در زمان مجلس ترحیم برادر ایشان که از بزرگان بود، خودشان مانند یک خادم پذیرایی می‌کردند. در نظر داشته باشید که آن وقت درس علامه طباطبایی در قم عنوان نداشت و حتی عده‌ای دنبال تعطیلی کلاس‌های درس ایشان بودند اما آقای احمدی علامه را رها نکردند.
محقق داماد تاکید کرد: ایشان امین، راستگو، شجاع و متواضع است و هیچ‌گاه ادعای فضل و دانش نداشته و نخواسته با دانش خود اظهار فضل کند. او به معنای واقعی کلمه عالم الهیات است.

سخنان دکتر داوری اردکانی
دکتررضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم هم در ادامه این مراسم ضمن تاکید بر اینکه همواره از حجت‌الاسلام والمسلمین احمدی آموخته است اظهار داشت: من همواره در برخورد با کسانی چون آقای احمدی یاد این آیه الهی «و خلقنا الانسان فی احسن تقویم» می‌افتم. ایشان از اساتید بزرگ و فروتن ماست و من خاطرم هست که در مراسمی، عمامه علامه محمدتقی جعفری را که خود از بزرگان بود شست. او کسی است که می‌توان از او رفاقت آموخت.
دکتر نجفقلی حبیبی، پژوهشگر فلسفه اسلامی هم درباره دکتر احمد احمدی گفت: دکتر احمدی برای من مصداق بارز عالمی است که به علمش عمل می کند و علمش به جامعه نفع می رساند. ایشان وقتی دانشگاه تربیت مدرس تاسیس شد با اینکه می توانستند ریاست دانشگاه را به عهده بگیرند با فروتنی قبول کردند رئیس دانشکده علوم انسانی شوند.نقش ایشان در تربیت اساتید این دانشکده بسیار کلیدی و مهم بود.
دکتر  فانی، عضو هیات علمی دانشگاه و وزیر سابق آموزش و پرورش هم گفت: سابقه آشنایی بنده با ایشان به سال ۱۳۶۵برمی گردد. بنده در یک دوره ای با ایشان همکار بودم. در یکی از مسئولیت هایی که ایشان در همان سال ها داشتند برای ما ۱۳۵جلسه پنج ساعته گذاشتند و خیلی هم در برگزاری این جلسات دقیق و سخت گیر بودند. بنده سال ها هم در دانشگاه تربیت مدرس و هم در سازمان سمت قائم مقام ایشان بودم مسئولیت پذیری و جدیت در کار از ویژگی های بارز ایشان است. وی افزود: دکتر احمدی به زبان‌های آلمانی، عربی، اردو، فارسی و انگلیسی تسلط دارند. نکته ای که شاید جالب باشد بدانید اینکه ایشان قبل انقلاب ۱۰جزء قرآن را به زبان انگلیسی ترجمه کردند که خب بعد انقلاب به دلیل مسائلی که پیش آمد کارشان نیمه کاره ماند. در سال های اخیر هم از نیویورک ایشان را دعوت کردند که برای ترجمه قرآن به آنجا برود.
آخرین سخنران این همایش،حجت الااسلام والمسلمین احمد احمدی، کسی که این مراسم به پاسداشت مقام او برگزار شد، بود.
وی در ابتدای سخنانش این شعر سعدی را خواند که «طاووس را به نقش و نگاری که هست خلق/ تحسین کند و او خجل از پای زشت خویش». وی گفت: بنده همیشه دعا می کنم خدا آنچه در درون زشت ما وجود دارد را برملا نکند. همه ما باید دعا کنیم که درونمان با بیرونمان یکسان باشد.
احمدی افزود: همه شما اساتید و حضار که به این مراسم آمدید، دلیل آمدنتان این است که علم را دوست داشتید. همه حرف هایی که دوستانم درباره من گفتند هنر من نبود بلکه تقدیر خواسته بود که انقلاب شود و ما در حوزه و دانشگاه درس بخوانیم و بعد هم این درس ها را پس بدهیم. دانشگاه تربیت مدرس امروز حدود ۲۰هزار استاد در سراسر کشور دارد. سازمان سمت تا الان حدود ۴۰میلیون نسخه کتاب منتشر کرده که امروز حداقل در هرخانه ای یک یا دو نسخه از کتاب های سمت وجود دارد. خلاصه که لطف خدا و دعای امام کمک کرد که همه این کارها انجام شود.
در انتهای این مراسم، وحید احمدی، فرزند دکتر احمدی و معاون پژوهشی وزیر علوم از حضار بابت حضور در این مراسم قدردانی کرد و هدایایی به رسم یاد بود به دکتر احمدی اهدا و تقدیم شد.
همچنین در حاشیه این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از کتاب «فیلسوف نظر وعمل» که ارج نامه ای برای استاد احمد احمدی است، رونمایی شد.


20 آذر 1395 / تعداد نمایش : 3439