متن کامل خبر


 
سرمایه‌های بی‌بدیل معنوی و ضرورت شناخت و بهره‌گیری از آنها برای مقابله با پوچی و بی‌معنایی عصر حاضر

خلاصه خبر: حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه در آستانه ماه مبارک رمضان در جلسه شورای دانشگاه بحث خود را به سرمایه‌های معنوی و اهتمام به بهره گیری از آنها اختصاص دادند.

سرمایه‌های بی‌بدیل معنوی و ضرورت شناخت و بهره‌گیری از آنها برای مقابله با پوچی و بی‌معنایی عصر حاضر

حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه در آستانه ماه مبارک رمضان در جلسه شورای دانشگاه بحث خود را به سرمایه‌های معنوی و اهتمام به بهره گیری از آنها اختصاص دادند. وی با بیان این مطلب که ما مسلمانان به برکت اسلام و وجود مقدس پیامبر گرامی از سرمایه های لایزالی برخورداریم که دائم معنا بخش زندگی و حیات انسانی هستند اما ما شیعیان به برکت استمرار عصمت و امامت پس از پیامبر گرامی اسلام(صلی الله علیه و آله) یعنی اهل بیت وحی و معدن علم الهی بیش از دیگران از این درخت پر ثمر و سر به فلک کشیده بهره مندیم. با این حال باید مواظب باشیم که حسرت ما در حیات اخروی خدای ناکرده بیشتر از آنانی نباشد که از این نعمت بزرگ در این دنیا محروم بوده اند. حسرت بزرگ‌تر این است که کسانی از این سرمایه های بزرگ برخوردار باشند ولی خوب آنها را نشناسند و درست به بهره برداری از آن سرمایه‌ها اقدام نکنند.

ایشان در ادامه افزودند:یکی از این سرمایه های بزرگ ماه های با عظمت شعبان و رمضان است، در همین راستا از دیگر سرمایه ها ادعیه و مناجات های پر مغز و معرفت بخش است. دنیای امروز دنیای پوچی و بی معنایی است. چیزی که فیلسوفان و متفکران غرب از اواخر قرن 19 به آن پی بردند و در صدد علاج آن بر آمدند. مکتب اگزیستانسیالیسم و متفکران اصالت وجودی از همین جا پیدا شدند. اما ما به برکت این سرمایه های بزرگ خلاء فکری و فرهنگی نداریم هر چند آنگونه که شایسته است از آنها بهره برداری نمی کنیم.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه با اشاره به حدیث اباصلت از امام رضا (علیه السلام) افزودند: حضرت در آن حدیث شریف ضمن بیان پاره‌ای از این فرصت‌ها به ورود ماه مبارک رمضان و ضیافت الهی اشاره می‌کنند و متذکر می شوند در آستانه ورود ماه رمضان با دعا و استغفار و توبه و انابه و نیز ادای حقوق دیگران و حلالیت طلبیدن از صاحبان حق سعی کنید با آمادگی وارد این ماه شوید تا بهتر و بیشتر از سفره ضیافت الهی بهره مند گردید.

حجت‌الاسلام فلاح‌رفیع در پایان با تأکید بر تلاوت قرآن و فضیلت آن متذکر شدند ما دائم در کدورت ها و ظلمت ها به سر می بریم، لذا سعی کنیم با تلاوت قرآن بخصوص در این ماه عزیز خود را نورانی کنیم. نکند که ما به بهانه کار و مشغله از تلاوت قرآن خود را محروم سازیم حتی نباید به بهانه اینکه ما می‌خواهیم معنای قرآن را بفهمیم خود را از تلاوت آیات الهی محروم نمائیم؛ چرا که ظاهر قرآن و تلاوت آن هم انسان را نورانی می کند. بزرگان و اهل معرفت و کسانی که به مراحل بالای عرفان رسیده اند همواره ما را به تلاوت قرآن بخصوص در این ماه عزیز سفارش کرده اند و خود نیز به این امر اهتمام شدید ورزیده اند. برای نمونه سنت و سیره امام راحل(ره) در این زمینه الگوی بسیار عالی است که می‌فرمودند: ماه رمضان خود کار بزرگی است و در این ماه نباید با اضافه کردن کارها مانع از فراغت برای روزه‌داری و عبادت و تلاوت قرآن شد.

 


25 اردیبهشت 1397 / تعداد نمایش : 1299