متن کامل خبر


 
فتنه مال و ثروت و عواقب خطرناک آن بزرگترین تهدید برای جامعه‌ی اسلامی

خلاصه خبر: حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه تربیت مدرس در ادامه‌ی سلسله مباحث شرح نهج‌البلاغه در جمع دانشگاهیان تربیت‌مدرس به موضوع جنگ جمل و رخداد فتنه‌ها در بین مسلمانان پرداختند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی فلاح‌رفیع مسئول نهاد رهبری دانشگاه تربیت مدرس در ادامه‌ی سلسله مباحث شرح نهج‌البلاغه در جمع دانشگاهیان تربیت‌مدرس به موضوع جنگ جمل و رخداد فتنه‌ها در بین مسلمانان پرداختند. ایشان به بخشی از خطبه‌ی 156 نهج‌البلاغه اشاره کردند و گفتند: با توجه به گفتگویی که بین پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) و امام علی(علیه السلام) در این خطبه ذکر شده است، مهم‌ترین فتنه‌ای که گریبانگیر مسلمانان می‌شود فتنه از راه مال‌دوستی و ثروت‌اندوزی است. ایشان در ادامه افزودند: این فتنه مخصوص صدر اسلام و در زمان امام علی(علیه السلام) نیست بلکه در زمان امام حسین(علیه السلام) نیز همین فتنه بود که یکی از عوامل اصلی شمشیر کشیدن در مقابل آن حضرت شد. بعد از آن هم چیزی جز این نبوده و نیست. جامعه ما امروز نه تنها مصون از این فتنه نیست بلکه ما دقیقا در متن این فتنه قرار گرفته‌ایم.

دکتر علی فلاح‌رفیع افزودند: هیچ کس از این فتنه خلاصی ندارد و برگ امان نگرفته است مگر با پناه بردن به خدا و دقت نظر در خود و اطرافیانش. بسیاری در جوامع اسلامی چه دیروز و چه امروز در ابتداء از نظر مالی سالم بودند اما به اصطلاح اقتضائات زمانه و بهانه‌های واهی، اندک‌اندک به وادی انحراف کشیده شدند. البته این مطلب به معنای نفی اقتضائات زمان و عصر نیست بلکه بحث بر سر هرکاری کردن و به حساب اقتضاء زمان گذاشتن است. آدمی اگر در وادی مال‌دوستی و دنیاطلبی افتاد همواره می‌تواند برای هر کار خود هزاران توجیه و بهانه بیاورد. همانگونه که حضرت فرمود: حرام‌های آشکار خدا را با یک شبهه دروغین به راحتی برای خود و دیگران حلال می‌کنند، رشوه‌ها را هدیه قلمداد می‌کنند. سهم‌خواهی دروغین را حق میپندارند، اکتفا به حقوق قانونی خود نمی‌کنند و به هر بهانه‌ای، ناحق را برای خود حق می‌انگارند، مطالبه‌های دروغین می‌نمایند، البته مصادیق این گونه زیاده‌طلبی‌ها بسیار است و بعضا افراد می‌توانند با مراجعه به وجدان خود به خوبی آن را تشخیص دهند. چنانچه انسان کارش به اینجا رسید اندک‌اندک نور ایمان از دلش رخت برمی‌بندد و حتی دینداری دروغین خود را نیز بر خدا و خلق او منت‌ می‌نهد، چیزی که امام(علیه السلام) در این خطبه به آن اشاره کردند.

استاد فلسفه دانشگاه تربیت مدرس در ادامه خاطرنشان کردند: این بلای بزرگ زمانه ماست، برای پیش‌گیری و علاج این فتنه چاره این است که ابتدا هر فردی با تقویت ایمان خود و توجه و دقت بسیار تلاش کند تا به وادی زیاده‌طلبی نیافتد، سپس مواظب اطرافیانش باشد و با امر به معروف و نهی از منکر دیگران را نیز از غلطیدن در این فتنه برحذر دارد. البته در مراحل بعد نظام اسلامی و قوای موجود در جامعه باید به جد مواظب باشند و بدون ملاحظه با انحرافات در هر سطحی که باشدبرخورد شدید نمایند در غیر این صورت خطر این فتنه بزرگ تا به آنجاست که همه چیز را زیرورو می‌کند و هیچ کس و هیچ نظامی نمی‌تواند آسوده خاطر از خطرات هولناک آن باشد و بیش از همه این دولت‌مردان و سیاستمداران‌اند که می‌بایست این امر را با وسواس در مورد خویش و اطرافیانشان مراعات نمایند.


5 آبان 1395 / تعداد نمایش : 1696